Översikt

Vi heter Päivi och Miika Nylund och vi har varit företagare på Ilmajoen Kestikartano sedan oktober 2012.

Vår grundläggande princip är att i första hand använda närproducerade och inhemska råvaror i matlagningen. Maten dukas upp som buffé. Vid behov erbjuder vi även bordsservering (för mindre grupper). I vår verksamhet satsar vi särskilt på bra kundservice och god mat till ett konkurrenskraftigt pris.

Vi skräddarsyr tillställningarna enligt kundens önskemål.

I Kestikartano, som byggdes år 1878, kan du ordna fester, konferenser och lunch eller middag i en äkta herrgårdsmiljö.

Vi serverar lunch året runt måndag–fredag kl. 10.30–14.00.

Vår restaurang har 150 kundplatser och på sommaren utökar vi med 70 platser på terrassen. Vår restaurang har utskänkningsrättigheter.

Bredvid huvudbyggnaden finns ett hostel där du kan övernatta, ordna ett möte eller en fest. Hostelet byggdes år 1935 och omfattar sex separata rum och 14 bäddplatser (fler platser med extra bäddar). Inkvartering året om.

 

HISTORIK

Kestikartano har ursprungligen fungerat som huvudbyggnad på stora Ala-Anttila gård som byggdes 1878. Efter en rad olika händelser övergick gården i släkten Ahos ägo på 1920-talet och fungerade sedan i decennier som Pohjanmaan lakkitehdas, en fabrik där man tillverkade bl.a. kepsar. 1935 byggde Aho ett nytt hus åt sig själv. Denna byggnad är det nuvarande hostelet.

År 1971 öppnade Jussi Aho med sin fru Maija gästgivargården Jussin Kestikartano som drev restaurangverksamhet fram till 1990-talet. Därefter övergick gården i kommunens ägo och den hyrdes ut till olika företagare fram till år 2006. År 2008 sålde kommunen gården till Lähdesmäki Invest Oy.

Byggnaderna renoverades sedan grundligt, och i juni 2009 inleddes restaurang- och hostelverksamheten under namnet Ilmajoen Kestikartano.

 

Gallery: