Esittely

Olemme Päivi & Miika Nylund ja olemme toimineet Ilmajoen Kestikartanon yrittäjinä lokakuusta 2012 alkaen.

Perusperiaatteisiimme kuuluu, että hyödynnämme mahdollisuuksien mukaan sekä lähi- että kotimaisia raaka-aineita ruoan valmistuksessa. Ruoka tarjoillaan noutopöydästä ja tarpeen mukaan myös lautastarjoiluna (pienemmille ryhmille). Panostamme toiminnassamme erityisesti hyvään asiakaspalveluun ja maukkaaseen ruokaan kilpailukykyiseen hintaan.

Tilaisuudet räätälöimme yksilöllisesti asiakkaan toiveiden mukaan.

Vuonna 1878 rakennetussa Kestikartanossa järjestät juhlat, kokoukset, ruokailut, aidossa kartanomiljöössä.

Tarjoilemme arkilounasta vuoden ympäri maanantaista - perjantaihin klo 10:30 - 13.30

Ravintolassamme on 150 asiakaspaikkaa ja kesäisin terassilla on 70 lisää. Ravintolassamme on anniskeluoikeudet.

Päärakennuksen vieressä sijaitsee hostelli, jossa voit majoittua, kokoustaa tai järjestää juhlat. Hostelli on rakennettu vuonna 1935 ja siellä on 6 yksilöllistä huonetta ja 14 majoituspaikkaa (lisävuoteilla enemmän). Majoitus on avoinna ympäri vuoden.

 

Kestikartanon historia:

Kestikartano on ollut 1878 rakennetun ison Ala-Antilan tilan päärakennus. 1920-luvulla tila siirtyi eri vaiheiden jälkeen Ahon suvulle, ja toimi sen jälkeen vuosikymmeniä Pohjanmaan lakkitehtaana. 1935 Aho rakensi itselleen uuden talon asunnoksi nykyiseen hostelliin.

Jussi Aho Maija-vaimoineen avasi 1971 Jussin Kestikartanon, joka harjoitti ravintolatoimintaa 1990-luvulle saakka. Sen jälkeen tila siirtyi kunnalle, joka vuokrasi tiloja eri yrittäjille vuoteen 2006 saakka. Kunnalta tila siirtyi 2008 Lähdesmäki Invest Oy:n omistukseen.

Rakennukset on sen jälkeen perusteellisesti remontoitu ja kesäkuussa 2009 aloitettiin ravintola- ja majoitustoiminta Ilmajoen Kestikartanon nimellä.

 

Vanhojen kuvien galleria: